If you can't clean it, don't buy it

Silentia, dé referentie in hygiënische vouwpanelen uit Zweden

Ziekenhuisinfecties met antibiotica-resistente bacteriën vormen een alsmaar groeiend probleem in onze ziekenhuizen. Ze zijn niet alleen levensbedreigend voor de patiënt maar leiden ook tot hoge financiële kosten.

Eén MRSA-besmetting leidt tot een directe en indirecte kost voor het ziekenhuis van meer dan 20.000 euro per patiënt.
(bron VUB-studie, 2014,...)

De overdracht van deze infecties gebeuren vaak via de traditionele separatiegordijnen. Het textiel waarvan ze gemaakt zijn, is immers uitermate geschikt als leefmilieu voor allerhande bacteriën. Ze raken dus heel gemakkelijk en heel snel besmet. Zelfs als ze wekelijks gewassen worden op hoge temperatuur, bevatten ze na slechts enkele dagen weer alle bacteriën van daarvoor. En iedereen weet dat die wekelijkse wasbeurten niet gebeuren omwille van de hoge kosten die ermee gepaard gaan.

De Silentia-separatie- en privacyschermen vormen hét hygiënisch alternatief hiervoor. Door de aard van het materiaal waarin ze vervaardigd zijn en hun 'Hygiene by Design'-concept stoten ze vuil, stof en bacteriën af. Bovendien zijn ze in enkele seconden te reinigen en te ontsmetten, wat meteen dé garantie is dat die ontsmetting ook werkelijk gebeurt. Vandaar de Silentia slogan: 'If it's hard to clean, don't buy it!'. Alles is immers reinigbaar, maar als het te moeilijk en te duur is, gebeurt het niet.

Elandir Care verdeelt de Silentia separatieschermen reeds van in 2008 en zorgt intussen voor betere hygiëne in tientallen ziekenhuizen in België en Luxemburg.

Meer info over dit innoverende hygiëneconcept met bewezen resultaten: surf naar www.silentia.eu

Download onze gratis Silentia brochure