If you can't clean it, don't buy it

Silentia, dé referentie in hygiënische vouwpanelen uit Zweden

Ziekenhuisinfecties met antibiotica-resistente bacteriën vormen een alsmaar groeiend probleem in onze ziekenhuizen. Ze zijn niet alleen levensbedreigend voor de patiënt maar leiden ook tot hoge financiële kosten.

Eén MRSA-besmetting leidt tot een directe en indirecte kost voor het ziekenhuis van meer dan 20.000 euro per patiënt.
(bron VUB-studie, 2014,...)

De overdracht van deze infecties gebeuren vaak via de traditionele separatiegordijnen. Het textiel waarvan ze gemaakt zijn, is immers uitermate geschikt als leefmilieu voor allerhande bacteriën. Ze raken dus heel gemakkelijk en heel snel besmet. Zelfs als ze wekelijks gewassen worden op hoge temperatuur, bevatten ze na slechts enkele dagen weer alle bacteriën van daarvoor. En iedereen weet dat die wekelijkse wasbeurten niet gebeuren omwille van de hoge kosten die ermee gepaard gaan.

De Silentia-separatie- en privacyschermen vormen hét hygiënisch alternatief hiervoor. Door de aard van het materiaal waarin ze vervaardigd zijn en hun 'Hygiene by Design'-concept stoten ze vuil, stof en bacteriën af. Bovendien zijn ze in enkele seconden te reinigen en te ontsmetten, wat meteen dé garantie is dat die ontsmetting ook werkelijk gebeurt. Vandaar de Silentia slogan: 'If it's hard to clean, don't buy it!'. Alles is immers reinigbaar, maar als het te moeilijk en te duur is, gebeurt het niet.

Elandir Care verdeelt de Silentia separatieschermen reeds van in 2008 en zorgt intussen voor betere hygiëne in tientallen ziekenhuizen in België en Luxemburg.

Meer info over dit innoverende hygiëneconcept met bewezen resultaten: surf naar www.silentia.eu

Download onze gratis Silentia brochure

Interessante video's

Silentia Vouwschermen : easy work én easy money.

Silentia Vouwschermen zijn niet enkel veel hygiënischer dan traditionele separatie-gordijnen. Ze zijn ook ergonomischer voor het zorgpersoneel, mobiel en véél goedkoper in het gebruik. Easy work én easy money. En iedereen tevreden!

Video Play
https://www.elandir-care.be/silentia.php?taal=nl#vid4

Kostenbesparing met Silentia vouwschermen

Silentia vouwschermen zijn niet enkel veel hygiënischer dan traditionele ziekenhuisgordijnen. Ze zijn ook veel goedkoper in het gebruik. Daardoor verdienen ze zichzelf terug binnen de 3 jaar of zelfs minder. Kiezen voor Silentia is dus kiezen voor een betere hygiëne én een forse kostenbesparing tegelijk!

Video Play
https://www.elandir-care.be/silentia.php?taal=nl#vid3

Een veilig privacyscherm voor optimale infectiebeheersing en zorg

Met Covid 19 nog vers in het geheugen is de aandacht voor hygiëne en besmettingsgevaar in de ziekenhuizen fors gestegen. Gelukkig maar want achter Covid 19 gaat er een nog veel meer bedreigende pandemie schuil: antimicrobiële resistentie of AMR.

Volgens een recente studie doden antibitiotica-resistente bacteriën in België zo’n 3000 mensen per jaar. AMR veroorzaakt niet alleen overlijdens, maar zorgt ook voor langdurige hospitalisaties en dure zorg. Antibiotica-resistente bacteriën zijn massaal aanwezig in de traditionele textiel privacy-gordijnen, zo blijkt uit deze video.

Hoe lang nog zullen patiënten, dokters, hygiënisten en zorgverleners deze permanente infectiehaarden in ziekenhuiskamers blijven tolereren ?

Video Play
https://www.elandir-care.be/silentia.php?taal=nl#vid2

Silentia vouwschermen voorkomen ziekenhuisinfecties

Achter de Covid-pandemie schuilt nog een grotere pandemie, nl. die van de antibiotica-resistente ziekenhuisbacteriën die jaarlijks duizenden zorginfecties, extra ligdagen en vele sterfgevallen veroorzaken.

Al decennialang weet men dat separatiegordijnen in textiel broeihaarden zijn van dergelijke antibiotica-resistente bacteriën.

Waarom hangen die dan nog in zoveel ziekenhuizen, terwijl Silentia vouwschermen hiervoor al 40 jaar een perfect hygiënisch alternatief vormen?

Een alternatief dat zich bovendien op korte termijn terugverdient ?

Video Play
https://www.elandir-care.be/silentia.php?taal=nl#vid1